Café Déryné

Kávézó - Kávéház

Cím
1013 Budapest - I. kerület, Krisztina tér
Hely telefonszáma
8.3 (1)
Értékelés:
Ételek: 8
Tálalás: 8
Tisztaság: 8
Hangulat: 9
Kiszolgálás: 9
Ár/érték arány: 8
Értékeld te is!
Cím
1013 Budapest - I. kerület, Krisztina tér
Kapcsolat
Központi telefonszám:
Weboldal
Rövid leírás
Nyitvatartás
Hétfő: 07:30 - 24:00
Kedd: 07:30 - 24:00
Szerda: 07:30 - 24:00
Csütörtök: 07:30 - 24:00
Péntek: 07:30 - 01:00
Szombat: 07:30 - 01:00
Vasárnap: 07:30 - 24:00
Konyha típus
Magyaros, Olasz, Nemzetközi
Specialitások
Vegetáriánus ételek
Vélemények
Értékelés ideje: 2010.12.09. 09:44
Értékelés:
8.3
Ételek: 8
Tálalás: 8
Tisztaság: 8
Hangulat: 9
Kiszolgálás: 9
Ár/érték arány: 8
Látogatás dátuma:
2010.12.08.

Valójában két bistroról van szó, hiszen a Déryné és a közvetlen szomszédságában található Mini egy tulajdonoshoz tartozik. Asztalfoglalás esetén az "anyaétterem" jelentkezik be, de mindkét vendéglátóhelyre fogad rendelést.
A két bistro közös jellemzői: valódi francia bistro hangulat, rövid étlap a konyhafőnök ajánlásaival, kényeztető odafigyelés, omlós, frissen sütött baguette étvágykeltetőnek, ötletesen kialakított, fűtött kiülő, kissé nehézkes parkolás. Ez utóbbi talán az egyetlen negatívum, ami viszont nem a bistrok hibája.
A Déryné beltere elegánsabb, viszont szerintem az ételek a Miniben ízletesebbek. A pincérek mindkét helyen figyelmesek, a Dérynében gyakrabban lépnek az asztalhoz, a Miniben tapasztalatom szerint közvetlenebbek. Ez érdekes, mivel az egyik helyről ismerős pincérrel a másik bistroban is összetalálkozhatunk.
Eddig elenyésző mértékben találkoztam azzal, hogy ha hibázik a konyha vagy a pincér, nem csak elismeri a hibáját, hanem udvariasságával el is feledteti azt. A Miniben egy apró hibával találkoztunk ottlétünk során: két steaket cseréltek fel. Ízletes volt, így nem reklamáltunk, de a pincér észrevette a problémát. Kész lett volna korrigálni a tévedét, de erre nem tartottunk igényt. Viszont nem hagyta ennyiben; a desszert a Ház ajándéka volt. Nagyszerű, példaértékű hozzáállás.
A bistrokban különböző programokat is szerveznek. A Miniben pl. rendszeresen biztosítanak borkostolási lehetőséget (ha jól tudom, heti rendszerességgel).
Az árak a közép-magas kategóriába tartoznak. Leves rendelése során a Dérynében konkrét ételt választhatunk, míg a Mini pincére egy tálon hoz mutatót a napi leveskínálatból (ez a desszertekre is igaz). Az ételek mennyisége a magasabb gasztronómiai élményt nyújtó helyek többségéhez hasonlóan nem nagy, de ilyen bistrok esetében ez nem is szempont. Egyébként a felszolgált étel mindkét helyen laktató.

Értékeléshez be kell lépned!
youmetry